Echipamentul utilizat în simulator este un transceiver Thrane & Thrane SAILOR TT-3020 (2) cu un terminal pentru mesaje SAILOR TT-3606E Thrane & Thrane (1).
Transceiver-ul este echipat cu două butoane (Stop și Distress) pe panoul frontal. Butonul Distress este plasat sub un capac pentru a evita acționarea lui din greșeală. Comutatorul de pornire / oprire situat în spatele terminalului nu va fi vizibil în simulator. Pe panoul frontal se găsesc de asemenea cinci indicatoare luminoase (alimentare, conectare, trimitere, mail și primejdie).
Terminalul de mesaje constă dintr-un ecran de afișare și o unitate de disc situată sub acest ecran și o tastatură. Când terminalul Inmarsat este pornit și este conectat la unul dintre cei patru sateliți, terminalul este în așteptare pentru a primi mesaje text, mesaje EGC și poate fi utilizat pentru transmisii. Întotdeauna va exista o imprimantă conectată la terminal și această imprimantă nu va face parte din simulator.


inmarsatc

Numărul 1 este terminalul de mesaje cu unitate de disc. Acest terminal va afișa prin intermediul luminilor indicatoare starea transceiverului. Acesta va fi, de asemenea, utilizat pentru transmiterea mesajelor de primejdie prin utilizarea butonului ”Distress” sau pentru a opri orice transmisie prin intermediul butonului ”Stop”.
Numărul 2 este terminalul Inmarsat C conectat la terminalul de mesaje pe care controlăm transmisia și recepția de mesaje.
Numărul 3 este un buton care ne permite să afișăm în simulator diferite tipuri de mesaje MSI primite. De fiecare dată când apăsați acest buton, terminalul va simula recepția unui nou mesaj MSI și va afișa acest lucru pe ecranul terminalului.

menu

Imaginea de mai sus arată ecranul terminalului. Ecranul va arăta întotdeauna similar cu acesta. În explicația și simulările din curs, vom folosi aceleași capturi de ecran și descrieri menționate mai sus, cum ar fi bara de meniu, câmpul de stare, câmpul de text etc.
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM