Comunicarea prin intermediul unui terminal C Inmarsat va implica întotdeauna un transfer de date (vezi imaginea de mai jos). Acest transfer de date va fi întotdeauna de tip „întâi memorat și apoi trimis”. Aceasta înseamnă că nu va exista niciodată o conexiune directă între terminalul Inmarsat C și destinația finală și, din acest motiv, nu este posibil să se efectueze apeluri telefonice prin intermediul sistemului Inmarsat C. În mod normal, terminalul își va trimite mesajul către LES-ul (Land Earth Station) ales pe canalul NCS (Network Coordination Staton). Mesajul complet va fi stocat într-un computer în LES. LES va da mesajului un număr de referință după care îl va transmite la adresa finală. Când mesajul a fost livrat, LES va transmite expeditorului o notificare de livrare pozitivă (PDN – Positive Delivery Notification) dacă expeditorul a solicitat acest serviciu.
Această notificare PDN va fi taxată de LES. Atunci când un mesaj nu poate fi livrat la adresa numită, expeditorul va primi o notificare de non-livrare (NDN – Non Delivery Notification). În acest NDN va fi prezentat un cod (a se vedea codurile de eroare din anexă) care explică de ce a eșuat livrarea. În mod normal, NDN este gratuit, însă acest lucru depinde de politica utilizată de LES care face transmisia.
În sistemul Inmarsat puteți utiliza codurile de servicii Two Digit pentru a obține anumite servicii speciale direct prin intermediul LES-ului selectat. De exemplu, atunci când doriți să obțineți consultanță medicală radio, trebuie să introduceți codul de serviciu 32, iar LES selectat va trimite mesajul dvs. direct la medic sau la spital. Lista care conține codurile de servicii Two Digit poate fi găsită în anexă.

data transfer via Inmarsat C

Transferul de date prin sistemul Inmarsat C


Echipamentul Inmarsat aflat la bordul unei nave este numit ”Ship Earth Station” (SES), iar echipamentul Inmarsat instalat într-o mașină sau avion este numit ”Mobile Earth Station” (MES).

Tipuri de mesaje Inmarsat C

Sistemul Inmarsat C este capabil să transmită diferite tipuri de mesaje. Poate fi utilizat pentru transmiterea de:
  • TELEX
  • Fax
  • Date
  • E-mail și
  • Mesaje SMS (Serviciu de mesaje scurte).
Tipul de mesaje și modul în care (formatul) aceste mesaje sunt transmise depinde de protocolul utilizat de către LES (Land Earth Station).
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM