Pornirea terminalului și conectarea lui la stația de coordonare a rețelei (log in)

La pornirea echipamentului sunt verificate automat toate componentele lui după care terminalul Când porniți echipamentul, toate componentele vor fi verificate automat, iar terminalul începe să se „conecteze” în Regiunea Oceanică implicită. „Conectarea” presupune o transmisie prin satelit către înseamnă că terminalul transmite informații prin satelit către stația de coordonare a rețelei (NCS – Network Coordination Station). Această transmisie conține un mesaj care raportează că terminalul este pornit și va fi disponibil pentru comunicații prin satelitul utilizat. Când satelitul implicit nu este în vizibilitate directă, terminalul va începe să caute cel mai puternic semnal de satelit și va încerca să se conecteze la acesta. Dacă conectarea a eșuat regiunea oceanică relevantă trebuie introdusă manual. După procesul de „logare” terminalul va confirma că procedura de logare a fost finalizată cu succes. În mod normal trebuie să țineți cont de zona maritimă (NAVAREA) în care vă aflați când alegeți în regiunea acoperită de care satelit vă veți conecta. Alegerea regiunii satelitare va fi făcută în funcție de zona geografică în care vă aflați în raport cu NAVAREA. Alertele de grup transmise prin SafetyNet (Sistemul de transmitere a alertelor de grup prin Inmarsat) pentru o zonă maritimă NAVAREA vor fi transmise în mod normal doar de un singur satelit. La acest satelit, care transmite alertele pentru zona maritimă în care vă aflați, ar trebui să fiți conectat. Pentru mai multe informații despre sistemul SafetyNet consultați capitolul MSI. Înainte de a opri terminalul Inmarsat C trebuie să vă deconectați de la rețeaua Inmarsat (log-out). Terminalul va transmite un mesaj spre rețea anunțând că terminalul nu va mai fi disponibil începând cu acel moment.

coverage

Harta acoperirii cu sateliți – POR - Pacific Ocean Region, AOR-W - Atlantic Ocean West Region, AOR-E - Atlantic Ocean East Region, IOR - Indian Ocean Region.

Punerea în funcțiune

Înainte de a putea folosi terminalul Inmarsat acesta trebuie să fie pus în funcțiune. Utilizatorul trebuie să completeze un formular de punere în funcțiune. În acest formular trebuie completate toate datele despre utilizator, despre ambarcațiune și despre echipament. În mod normal autoritatea națională va aloca numărul Inmarsat în momentul când se eliberează autorizația stației de navă pentru utilizarea acestui echipament. Numărul Inmarsat C este un număr de identificare format din 9 cifre începând cu cifra 4. În sistemul Inmarsat tipul de terminal Inmarsat poate fi recunoscut din prima cifră utilizată. Un exemplu de număr Inmarsat C este 424404310, unde 4 este numărul corespunzător pentru Inmarsat C, 244 este MID (Maritime Identification Digit) care codifică țara (în acest caz Olanda), iar ultimele 5 cifre sunt cele asignate echipamentului GMDSS. La prima conectare când terminalul se conectează la sistem (login) se face un test. După acest test terminalul poate fi utilizat în sistemul Inmarsat.
Pe acest formular vor fi notate toate detaliile utilizatorului, ale navei și ale echipamentului. În mod normal, „autoritatea națională” va da numărul Inmarsat la momentul obținerii licenței stației de navă pentru utilizarea acestui echipament. Numărul Inmarsat C este un număr de identificare al terminalului format din 9 numere care încep cu 4. În cadrul sistemului Inmarsat, tipul terminalului Inmarsat poate fi recunoscut prin primul număr utilizat. Un exemplu de număr Inmarsat C este 424404310, unde numărul 4 este numărul recunoscut pentru Inmarsat C, 244 este MID (cifră de identificare maritimă) care este numărul de stat recunoscut (în acest exemplu, 244 este Olanda), iar ultimele cinci numere sunt numere alocate stației GMDSS. Pentru prima dată când terminalul se conectează, se va efectua un test de punere în funcțiune. După acest test, terminalul poate fi utilizat în sistemul Inmarsat.

Serviciul Inmarsat pentru apelare avansată de grup
(EGC)

Sistemul Inmarsat are implementat un serviciu de transmitere a informațiilor de securitate maritimă (MSI) numit ”Enhanced Group Call” (EGC).Acest serviciu care funcționează în cadrul sistemului Inmarsat C este folosit pentru trimiterea de mesaje către grupuri, adică spre mai multe nave în același timp.
Mai multe explicații despre serviciul EGC în capitolul despre MSI (Maritime Safety Information).

Actualizarea poziției

În mod normal terminalul este conectat la un GPS extern. În unele cazuri un GPS este încorporat în transceiverul Inmarsat C. Este vital ca poziția să fie cunoscută cu precizie pentru că această informație de poziție este transmisă de terminal când se transmite o alertă de primejdie. Informația de poziție va fi folosită de terminalul Inmarsat C pentru selectarea mesajelor MSI recepționate. Pentru mai multe informații consultați secțiunea EGC din capitolul MSI.
Dacă actualizarea automată a poziției nu funcționează, trebuie să introduceți poziția manual. Această actualizare trebuie făcută la intervale de cel mult 4 ore.

Calculul costului de utilizare

Prețul care trebuie plătit pentru trimiterea unui mesaj Inmarsat C va fi calculat în funcție de numărul total de octeți transmiși. Valoarea unității de calcul care va fi utilizată pentru calculul costurilor este determinată de LES (Land Earth Station). Taxele sunt calculate prin contorizarea numărului de pachete de 256 biți care a fost transmis (per sfert de kbit).
De exemplu, mesajul are 0,75 Kbit. Costul este de 0,21 $ / 256 biți.
Se calculează numărul total de biți: 0,75 x 1024 = 768 biți.
Numărul de pachete de 256 de biți este: 768/256 = 3.
Costul mesajului va fi de 3 x 0,21 = 0,63 USD.

Recepția mesajelor este gratuită.
Când cineva încearcă să trimită un mesaj către un terminal „deconectat”, sistemul îi va comunica expeditorului că terminalul nu este disponibil și nu vor fi percepute costuri.
Când terminalul este oprit fără a vă deconecta (fără logout), LES va încerca să transmită mesajul de 5 ori și costurile vor fi percepute expeditorului.
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM