Oikeaoppinen työskentely Inmarsat-C-asemalla alkaa kaikkien asemaan kuuluvien osien käynnistämisellä. Ensimmäisessä vaiheessa Inmarsat-C-asema tarkistaa rajoitukset ja liitetyt laitteet. Tämän jälkeen asema aloittaa automaattisen sisäänkirjautumisen. Tämä prosessi koostuu lyhyen tiedotteen lähettämisestä. Tiedote ilmoittaa, että asema on käynnistetty ja NCS:n saatavilla suositellulla merialueella. Vastaanottimessa tulee olla oletusasetuksena yksi neljästä Inmarsat satelliittialueesta. Tämä oletettu satelliittialue on se mihin asema sisäänkirjautuu. Kun oletettua satelliittia ei löydy, asema valitsee toisen satelliitin. Yleensä tilanne päivittyy asemaan sisäänrakennetun GPS-vastaanottimen kautta. Aseman ollessa sisäänkirjautuneena satelliittiin, alue ja signaalin vahvuus näkyvät ruudun yläreunassa.
Ensimmäisellä käyttökerralla tulee suorittaa käyttöönottotesti (selostus toiminnasta löytyy aseman käyttöoppaasta). Testin onnistuttua, asemaa voidaan käyttää Inmarsat-C-systeemissä.

Harjoittele Inmarsat C simulaattorilla

Aseman käynnistäminen:
  • Viestikeskus käynnistää virrat ja aloitusnäyttö tulee päälle.
  • Odota aloitusnäytön katoamista 5 sekunnin kuluttua ja Capsat-ikkunan ilmestymistä. Vasemmassa ylänurkassa (Status Field) näkyy teksti "vastaaotinta ei yhdistetty" (Transceiver not connected).
  • Käännä virtanappi lähettimen takaa päälle (on) ja odota n.25 sekuntia kunnes käynnistysprosessi on valmis. Vasemmassa ylänurkassa (Status Field) näkyy teksti "sisäänkirjaudu" (Log in), tämä muuttuu myöhemmin sen merialueen nimeksi, johon satelliitti on sisäänkirjautunut.
  • GPS-tila näkyy ruudun yläreunassa.
  • Inmarsat-signaali näkyy ruudun ylälaidassa, mitä enemmän ruutuja, sitä voimakkaampi signaali (vähintään kolme ruutua tarvitaan luotettavaan toimintaan).
  • järjestelmän kello näkyy ruudun yläreunassa.
  • Kun asema on suorittanut sisäänkirjautumisen onnistuneesti ilmestyy näyttöön teksti sisäänkirjautuminen suoritettu onnistuneesti (login successfull). Asia vahvistetaan painamalla "ESC"-näppäintä.
  • Asema on sitten valmiina käyttöön.
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM