Rannikkoradioasemat (CRS= Coast Radio Station) ovat merenkulun radioasemia jotka sijaitsevat rannikolla, ja jotka seuraavat radion hätätaajuuksia, koordinoivat radioliikennettä ja viestittävät eteenpäin aluksesta-alukseen ja aluksesta-maihin kommunikointeja. Suurimmalla osalla on myös kauko-ohjattuja asemia (jotka vain lähettävät/vastaanottavat), jotka mahdollistavat VHF DSC peittoalueen kasvattamisen rannikkovesillä (GMDSS Merialue A1).

Rannikkoradioasemilla voi olla käytössään suunnanmäärityslaitteet alusten paikallistamiseen tai antamaan tietoa aluksen todellisesta paikasta VHF radiosignaaliin perustuen.

Jotkin rannikkoradioasemat luokitellaan päämeripelastuskeskuksiksi (MRCC= Maritime Rescue and Coordination Centres) tai päämeripelastuskeskuksen alaisiksi meripelastuskeskuksiksi (MRSC= Maritime Rescue Sub Centre), ja organisoivat kaikki SAR (Search And Rescue) toiminnot.

Jotkin rannikkoradioasemat luokitellaan myös NAVTEX-rannikkoradioasemiksi, koska ne lähettävät myös MSI (Maritime Safety Information) tietoja (navigointiin liittyviä varoituksia, sääennusteita ja -varoituksia, hätä- ja pikaviestejä) NAVTEX-järjestelmän sisällä.

Alla oleva kartta pitää sisällään kaikki rannikkoradioasemat Brittein saarilla ja Luoteis-Euroopassa. Jokaista rannikkoradioasemaa esittää musta piste ja ko. aseman MMSI-numero. Mustat viivat esittävät yhteyttä kauko-ohjattavaan rannikkoradioasemaan. Rannikkoradioaseman jatkuvan VHF DSC kantaman sisäpuolella olevat rannikkovedet ovat merkitty punaisella (GMDSS Merialue A1).

1
Kaikkien rannikkoradioasemien kartat ovat saatavilla alla olevien linkkien kautta:
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM