Antenele pentru satelit nu sunt la fel. Tipul de antenă care va fi utilizat depinde de tipul de echipament INMARSAT care va fi conectat la antenă.
Inmarsat B, M și Fleet folosesc antene parabolice pentru vase. Aceste sisteme au nevoie de o putere a semnalului ridicată, care va fi obținută cu o antenă care va fi orientată în direcția satelitului.

Inmarsat Fleet antenna's
Antene pentru Inmarsat Fleet

Sistemul INMARSAT C folosește o antenă omnidirecțională. Această antenă recepționează și transmite în toate direcțiile și nu trebuie orientată în direcția satelitului. Din acest motiv, antenele Inmarsat C sunt mult mai ieftine și mai ușor de instalat, deoarece nu este nevoie de un sistem complex de control și rotire a antenei. Puterea semnalului recepționat / transmis va fi mult mai mică prin comparație cu antenele parabolice și acesta este motivul pentru capacitățile limitate ale sistemului INMARSAT C.

Inmarsat C antenna
Antena omnidirecțională Inmarsat C

Conexiunile de cablu dintre terminal și antenă vor fi realizate cu un cablu coaxial. Acest cablu coaxial trebuie să fie de o calitate mai bună față de cele utilizate în mod normal în VHF sau la alte echipamente. Datorită frecvențelor SHF cu care funcționează echipamentul Inmarsat, s-ar produce o mare pierdere a puterii semnalului dacă s-ar folosi cablu coaxial normal.

Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM