Deoarece SART este un dispozitiv de siguranță, acesta trebuie verificat regulat cel puțin în fiecare lună, după cum urmează:

  1. Verificați vizual carcasa pentru a depista eventuale fisuri.
  2. Dacă SART este depozitat într-o poziție expusă se recomandă curățarea periodică.
  3. Dacă SART este livrat cu o tijă suport verificați dacă aceasta funcționează corect.
  4. Verificați că saula este bine împachetată și bine fixată de SART.
  5. Verificați dacă eticheta de expirare a bateriei indică o durată de viață suficientă a bateriei pentru a acoperi următoarea călătorie de rutină.
  6. Efectuați un test funcțional al SART. Țineți comutatorul de pe SART în poziția TEST (modul de a face acest lucru depinde de modelul SART) pentru cel mult 10 secunde la cel puțin 15 m de antena radar în banda X a navei. SART ar trebui să dea un avertisment sonor și luminos adecvat (în funcție de modelul SART). Pe afișajul radarului în banda X al navei ar trebui să apară cercuri concentrice care acoperă întregul afișaj al radarului. Când testarea este finalizată, reveniți cu comutatorul SART în poziția SAFE / OFF (modul de a face acest lucru depinde de modelul SART). Testul SART este o operație în direct cu o putere de ieșire mică, care asigură doar o distanță de acțiune limitată de transmisie.

SART test

Un exemplu de comutare a unui SART în poziția TEST (basculați clapeta în poziția UNLOCK, apoi apăsați butonul în jos și mențineți apăsat până când testul este finalizat)

Repararea

Dacă SART nu trece de oricare din verificările lunare, acesta trebuie returnat furnizorului sau unui agent de service autorizat.

Dacă bateria depășește data de expirare, SART trebuie returnat unui agent de service autorizat pentru schimbarea bateriei. Poate fi schimbată la bord dacă data de expirare este apropiată sau a trecut.

Dacă SART a fost utilizat în caz de urgență, acesta trebuie returnat unui agent de service autorizat pentru o schimbare a bateriei.

Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM