Următoarea procedură de testare și verificare trebuie să fie efectuată lunar, acordând o atenție specială ca EPIRB să fie dezarmat (comutat în OFF sau SAFE) înainte de a-l scoate din HRU:
  1. Verificați vizual EPIRB și suporturile sale pentru a depista eventuale fisuri.
  2. Se recomandă curățarea periodică a EPIRB și monturii acestuia.
  3. Verificați dacă întrerupătoarele de mare sunt curate.
  4. Verificați că saula este bine împachetată și ferm fixată la EPIRB și nu este agățată de nicio parte a navei.
  5. Verificați dacă eticheta cu data de expirare a bateriei prezintă o durată de viață suficientă a bateriei pentru a acoperi următoarea călătorie de rutină.
  6. Dacă aveți un EPIRB activat automat, verificați data de expirare a HRU și confirmați că poate fi îndepărtat cu ușurință capacul carcasei.
  7. Efectuați autotestarea standard. EPIRB are o facilitate de test integrată care poate fi folosită cu încredere pentru verificare. Acest autotest confirmă faptul că bateria este funcțională, că receptorul GPS (dacă este inclus) și ambele emițătoare de primejdie sunt funcționale și că lumina stroboscopului este funcțională. Testul ar trebui să fie efectuat în primele 5 minute ale orei, pentru a minimiza perturbările pe canalul de urgență. Pentru a rula secvența de testare, trebuie să apăsați butonul TEST. La sfârșitul secvenței de testare, EPIRB ar trebui să ofere un avertisment sonor și luminos corespunzător, care depinde de rezultatul auto-testului (avertizările sonore și luminoase depind de modelul EPIRB).
EPIRB-urile cu un receptor GPS încorporat sunt de asemenea capabile să verifice funcționarea corectă a receptorului GPS. Acesta se numește test operațional GPS. Acest test consumă o capacitate semnificativă din rezerva bateriei EPIRB și în consecință poate fi efectuat doar de un număr fix de ori. Este recomandat ca acest test să fie efectuat numai la schimbarea bateriilor sau dacă performanțele receptorului GPS sunt suspectate. Acest test poate fi de obicei rulat cu un buton TEST care ar trebui să fie apăsat mai mult (depinde de modelul EPIRB). Acest test durează de obicei 15 minute pentru a se finaliza, iar rezultatul testului este reprezentat de un avertisment sonor și luminos.

Repararea

Dacă EPIRB nu trece de oricare din verificările lunare, acesta trebuie returnat furnizorului sau unui agent de service autorizat.

Dacă bateria depășește data de expirare, EPIRB trebuie returnat unui agent de service autorizat pentru schimbarea bateriei. Poate fi schimbată la bord dacă data de expirare este apropiată sau a trecut.

Dacă EPIRB a fost utilizat în caz de urgență, acesta trebuie returnat unui agent de service autorizat pentru schimbarea bateriei.

Dacă HRU depășește data de expirare, HRU trebuie înlocuit de tine și HRU trebuie marcat cu o dată de expirare, peste 2 ani.

Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM