• Eliberați EPIRB din colierul de pe perete sau carcasă atunci când abandonați vasul și vă îmbarcați pe pluta de salvare.
  • În cazurile în care aveți un EPIRB activat manual, scoateți gulerul „carry safe - transportați în siguranță” de pe EPIRB.
  • Desfășurați saula EPIRB și legați-o de pluta de salvare.
  • Porniți manual EPIRB folosind comutatorul de activare (modul de a face acest lucru depinde de modelul EPIRB) sau aruncați-l în apă unde va fi activat de comutatorul de mare. EPIRB este cel mai eficient atunci când plutește pe apă.
Switching on an EPIRB
Un exemplu de pornire a unui EPIRB (trageți siguranța de rupere, apoi apăsați butonul de activare și glisați comutatorul spre stânga)

EPIRB tethered to the life raft
EPIRB legat de pluta de salvare

  • EPIRB activat ar trebui să producă un avertisment luminos stroboscop la fiecare câteva secunde (depinde de modelul EPIRB).
  • Asigurați-vă că EPIRB nu este acoperit de nimic care ar putea împiedica semnalul radio să ajungă la satelit.
În cazul în care nava se scufundă și are montat un EPIRB activat automat și nu este suficient timp pentru a elibera EPIRB din suport, EPIRB se va activa automat atunci când carcasa se va scufunda suficient, fiind eliberat din suport prin acțiunea HRU iar comutatorul de mare va intra în contact cu apa. Într-un astfel de caz, se va încerca recuperarea EPIRB și legarea de pluta de salvare folosind saula cu care este echipat.

AVERTISMENT

EPIRB trebuie folosit doar în caz de pericol grav și iminent - primejdie.

ANULAREA UNEI ALERTE FALSE

Dacă EPIRB este activat din greșeală, NU trebuie oprit înainte de a informa CRS sau MRCC, de exemplu prin radio VHF. Numai după ce CRS sau MRCC au dat instrucțiunea să se facă acest lucru, EPIRB poate fi oprit. EPIRB poate fi oprit urmând această procedură:

  • Scoateți EPIRB din apă și uscați contactele comutatorului de mare.
  • Dacă EPIRB încă luminează intermitent trebuie să fie oprit manual cu comutatorul de activare.
Switching off an EPIRB
Un exemplu de oprire a unui EPIRB (glisați butonul spre dreapta)
  • Dacă lampa de pe EPIRB încă clipește trebuie să împiedicați semnalul său radio să ajungă la satelit prin tăierea sau plierea antenei și învelirea în folie metalică, introducerea într-un container sau un dulap metalic. Dacă EPIRB s-a dezactivat montați-l corect în suportul său sau în carcasă.


Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM