• În cazurile în care mesajele primite sunt tipărite de receptor, ar trebui să fie aprovizionate suficiente role de hârtie la bord și ar trebui să existe întotdeauna suficientă hârtie în receptor.
  • Receptorul trebuie să fie pornit cu cel puțin patru ore înainte de navigare. Acest lucru asigură că cel puțin un mesaj este primit la ora de transmisie programată. Receptorul ar putea fi pornit permanent, de asemenea, dacă nava navighează des. Acest lucru evită șansa de a pierde informații vitale, care ar putea afecta nava în timpul călătoriei sale.
  • Manualul de operare al echipamentului ar trebui să fie disponibil aproape de echipament și ar trebui să se acorde o atenție deosebită faptului că receptorul poate fi programat diferit de alte modele sau de ale altor producători.
  • O copie plastifiată a zonelor NAVAREA în care este probabil să navigheze nava, arătând cel puțin NAVTEX CRS, zonele de acoperire ale acestora, orele programate pentru transmisie ale acestora și indicativele CRS ar trebui să fie disponibile lângă receptor. Toate acestea pot fi găsite în volumul 5 al ALRS sau în lista ITU a stației de coastă și a stației de servicii speciale (Lista IV).
  • Receptorul trebuie programat pentru a accepta doar acele mesaje identificate cu indicativul CRS al NAVTEX CRS care acoperă zona în care nava navighează în prezent și cel care acoperă zona în care urmează să navigheze. Acest lucru va evita imprimarea informațiilor care nu au nicio relevanță pentru călătorie și se va evita o risipă inutilă de hârtie.
  • Receptorul trebuie programat pentru a accepta doar acele tipuri de mesaje pe care echipajul dorește să le primească. Este recomandat ca majoritatea tipurilor de mesaje să fie acceptate, dar pot fi excluse cele pentru echipamentele de suport, de exemplu Loran, cu care nava nu este echipată. Tipurile de mesaje A, B, D și L trebuie să fie incluse, deoarece sunt obligatorii.
  • Este necesară o atenție deosebită pentru a nu confunda programarea identificatorilor CRS cu tipurile de mesaje, deoarece în ambele cazuri sunt folosite doar literele de la A la Z. Este foarte ușor pentru un operator să creadă că programează identificatori CRS, când de fapt programează tipuri de mesaje.
  • La receptoarele cu o singură frecvență trebuie să fie întotdeauna selectată frecvența de 518 kHz. Receptorul poate fi comutat la frecvența de 490 kHz doar pentru câteva minute pentru a primi un mesaj la ora de transmisie programată.
  • În cazul în care mesajul NAVTEX este primit incomplet / trunchiat, ar trebui să fie informat CRS NAVTEX relevant, comunicând ora de recepție (UTC) și poziția navei. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea sistemului.
  • Orice incident de siguranță critic observat în timpul călătoriei trebuie transmis imediat la cel mai apropiat sau mai convenabil CRS, pentru a putea fi informae și alte nave cu ajutorul sistemului NAVTEX (în cazul în care CRS consideră că este necesar ca toate navele din zona sa operațională să primească informații despre un astfel de incident).
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM