În jurul anului 1930, dirijarea mesajelor a fost ultima mare barieră pentru automatizarea deplină. Furnizorii mari de servicii de telegrafie au început să dezvolte sisteme care foloseau formarea rotativă asemănătoare telefonului pentru a conecta mașini de teletipărire. Aceste mașini au fost numite „TELEX”. TELEX este un sistem de transmitere a mesajelor text. Pentru acest sistem TELEX există o rețea fixă pe mal care conectează toate terminalele TELEX. Între această rețea și terminalele TELEX MF/HF de la bord există posibilitatea conectării prin intermediul LES-urilor la sistemul Inmarsat sau prin stații de coastă.
Când trimiteți un TELEX, ar trebui să selectați „New TELEX” în meniul fișier al barei de meniu. Când transmiteți acest telex, ar trebui să marcați acest lucru în agenda de adrese ca tip de mesaj TELEX.

Exersați cu simulatorul Inmarsat C

Redactarea și trimiterea unui mesaj TELEX:

 • Selectați „Fișier” în meniul din partea de sus a ecranului folosind tastele săgeată urmate de „Enter”.
 • Selectați „New TELEX” folosind tastele săgeată urmate de „Enter”.
 • Acum, cursorul clipește pe partea de sus a câmpului Text, textul poate fi adăugat tastându-l pe tastatură.
 • Când textul a fost introdus, îl puteți transmite imediat (combinația Alt, T pentru a intra în meniul de transmisie) sau îl puteți salva (combinația Alt, F, S pentru a intra în meniul salvare fișier).
 • Accesați cartea de adrese apăsând bara de spațiu.
 • Selectați o adresă folosind tastele săgeată și apăsați „Enter” sau adăugați una nouă în agenda pentru adrese, astfel încât să selectați dimensiunea caracterelor (5,7 sau 8 biți), de ex. când alegeți 5 biți, fiecare caracter (literă, număr etc. este format din 5 biți). În acest set de caractere pe 5 biți nu sunt disponibile toate caracterele speciale. 5 biți este desigur cea mai ieftină opțiune, deoarece calculul costului va fi de ... $ / 256 biți. Când trimiteți un telex către un utilizator terestru al sistemului TELEX, este important să selectați un cod pe 5 biți, deoarece sistemul TELEX bazat pe țărm utilizează setul de caractere de 5 biți.
 • Accesați ”Land Station” folosind butoanele săgeată și atingeți „Space Bar” și apoi selectați un ”Land Earth Station” folosind tastele săgeată și confirmați alegerea dvs. apăsând „Enter”.
 • Accesați „[X] Text în editor” folosind tastele săgeți (ocoliți acest articol când doriți să trimiteți mesajul dvs. text de pe ecran), atingând „bara spațială” în această poziție, marcajul care arată „[] Text în editorul 'și' File 'vor fi eliminate: sub acest câmp această opțiune poate fi folosită pentru a transmite un fișier salvat.
 • Accesați meniul de priorități folosind tastele săgeată și selectați prioritatea mesajului (rutină, fără urgență sau primejdie) folosind „bara spațială”.
 • Accesați confirmarea livrării folosind tastele săgeată și decideți dacă doriți să aveți o cerere de confirmare de livrare, aceasta poate fi selectată folosind „bara spațială”.
 • Accesați ”Print” (Tipărire) folosind tastele săgeată și decideți dacă doriți să imprimați fișierul, acesta poate fi selectat folosind „bara spațială”.
 • Accesați transmisia imediată folosind tastele săgeată și decideți dacă doriți să aveți o transmisie directă, aceasta poate fi selectată folosind „bara spațială”.
 • Accesați ”Send” (Trimitere) cu ajutorul tastelor săgeată și apăsați 'Enter' (sau introduceți parola dacă este protejat)
 • TELEX-ul va fi acum transmis către LES și după livrarea cu succes veți primi o confirmare, dacă ați ales această opțiune.
 • În timpul transmiterii mesajului, indicatorul luminos „Send” de pe transceiver clipește, iar câmpul de stare de pe ecran arată „Send”.
Procesul de livrare a mesajelor poate fi monitorizat în „jurnalul de transmitere”, care poate fi găsit la „jurnalele” din „bara de meniu”. În acest „jurnal de transmitere” puteți găsi, de asemenea, detalii despre mesaj, cum ar fi numărul total de caractere sau cantitatea de biți pe care le conține mesajul.


Descriere
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM