Înainte de a începe să compuneți mesajul va trebui să determinați în ce format trebuie scris. Există două formate pe care le puteți alege în „Bara de meniu” din meniul „Fișier”, TELEX sau ASCII. TELEX va fi explicat în capitolul următor.
Când trimiteți un TELEX, trebuie să selectați TELEX. În toate celelalte circumstanțe, trebuie să selectați ASCII. Cu aceste două opțiuni, selectați protocolul despre modul în care vor fi construite caracterele în mesaj. Toate mesajele sunt create din informații digitale. Modul în care fiecare personaj este construit este diferit în sistemele TELEX și ASCII. Pentru aproape toate tipurile de mesaje, trebuie să utilizați protocolul ASCII - cu excepția TELEX, care funcționează cu protocolul TELEX.
Atunci când un mesaj a fost compus, puteți să-l trimiteți direct sau există posibilitatea să îl salvați, astfel încât să îl puteți trimite mai târziu.
În programul editor care este utilizat pentru compunerea sau revizuirea unui mesaj existent, există mai multe funcționalități (opțiuni de editare) încorporate, cum ar fi: Copiere, Lipire, Mutare, Înlocuire, Ștergere, Tipărire etc ... Aceste funcționalități pot fi executate de apăsând o combinație de taste în același timp. Aceste comenzi pot fi găsite în manualul de utilizare. Nu toate posibilitățile diferite (disponibile pe echipamentul real) din meniul de editare a textului sunt acceptate de acest simulator.

Exersați cu simulatorul Inmarsat C


Redactarea unui mesaj ASCII:
  • Selectați „Fișier” în meniul din partea de sus a ecranului folosind tastele săgeată urmate de „Enter”.
  • Selectați „New ASCII” folosind tastele săgeată urmate de „Enter”.
  • Acum, cursorul clipește pe partea de sus a câmpului Text și textul poate fi adăugat tastând pe tastatură.
  • Când textul a fost introdus, îl puteți transmite imediat (combinație Alt, T pentru a intra în meniul de transmisie) sau îl puteți salva (combinație Alt, F, S pentru a intra în meniul salvare fișier).Descriere
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM