Când un mesaj a fost creat și acesta trebuie trimis la o adresă, trebuie specificat tipul de mesaj (de exemplu, fax, e-mail, TELEX, etc.). De asemenea, trebuie specificată destinația finală, de exemplu, un număr de fax.
Utilizatorul trebuie să stabilească modul în care se crează mesajul, dacă fiecare caracter constă din 5, 7 sau 8 biți. Cu cât este un caracter este format din mai mulți biți, cu atât este mai mare numărul total de biți pe care îl conține mesajul iar costul mesajului este mai mare. Această informație despre numărul de biți pe caracter pe care trebuie să-l utilizăm poate fi găsită în manualul de utilizare al terminalului de mesaje sau va fi furnizată de către furnizorul de LES pe care îl utilizați în mod normal. Unele caractere speciale nu vor fi disponibile în setul de caractere pe 5 biți (alfabetul ITA-2), de ex. caracterul @. De exemplu, pentru a trimite un e-mail în format de 5 biți, utilizatorii ar trebui să înlocuiască caracterele speciale care nu sunt disponibile în alfabetul ITA-2 cu o combinație de caractere care pot fi procesate de către platforma furnizorului. De exemplu. valter_suban@gmail.com, trebuie scris ca: valter (u) suban (a) gmail.com.
Toate aceste articole menționate mai sus pot fi create într-o agendă de adrese de pe terminalul de mesaje. Aceste adrese pot fi stocate (până la 100 de adrese), astfel încât data viitoare când doriți să trimiteți un mesaj la aceeași adresă, tot ce trebuie să faceți este să îl selectați din agenda de adrese.

Exersați cu simulatorul Inmarsat C

Adăugarea unei adrese în agenda de adrese:
  • Apăsați F3 pentru a accesa cartea de adrese sau alege Transmitere și Bara de spațiu în câmpul de adrese (Alt, T, Bara de spațiu) pentru a intra în fereastra Cartea de adrese.
  • Selectați „New” în bara de meniu folosind tastele săgeată urmate de „Enter”.
  • Tastați numele destinației (de exemplu, Fax Maritime Institute) urmată de „Enter”.
  • Selectați „Fax” folosind tastele săgeată urmate de apăsarea „Barei de spațiu”.
  • Accesați câmpul Număr utilizând tastele săgeată și completați numărul 31562446601 (număr de fax (0) 562-446601 în Olanda, cod de țară 31).
  • Selectați numărul de biți pentru un caracter (de exemplu, 7 biți) folosind tastele săgeată urmate de apăsarea „Barei de spațiu”.
  • Selectați „OK” folosind tastele săgeată urmate de „Enter”.
  • Acum adresa va fi stocată și poate fi selectată alegând „Selectați” în bara de meniu folosind tastele săgeată urmate de „Enter”.

Înlăturarea unei adrese deja memorate se poate face prin deplasarea selecției la adresa din lista de adrese cu tastele săgeți, apoi selectați „Ștergeți” din bara de meniu folosind tastele săgeată urmate de „Enter”.


Descriere
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM