Pentru ca utilizarea sistemului Inmarsat C să fie posibilă toate unitățile dispozitivului Inmarsat C trebuie să fie pornite. În prima etapă, dispozitivul Inmarsat C va verifica funcționarea corectă a tuturor parametrilor și a echipamentelor conectate. După aceasta, va începe automat procedura de Logare. Acest proces constă în transmiterea unei notificări scurte (care anunță că terminalul este pornit și va fi disponibil) către NCS din regiunea oceanică preferată. Una dintre cele patru regiuni satelitare Inmarsat va fi setată ca implicită în transceiver. Această regiune satelitară implicită este regiunea la care se va conecta terminalul. Când acest satelit implicit nu este vizibil, terminalul îl va alege pe altul. În mod normal, poziția va fi actualizată prin intermediul receptorului GPS încorporat în terminalul Inmarsat. Când terminalul este conectat la satelit, regiunea sa și puterea semnalului vor fi afișate în partea de sus a ecranului.
Doar când terminalul este folosit pentru prima dată, se va efectua un test de punere în funcțiune (descrierea acestei proceduri se găsește în manualul de utilizare al terminalului). Când testul a fost finalizat cu succes, terminalul poate fi utilizat în sistemul Imarsat C.

Exersați cu simulatorul Inmarsat C

Porniți terminalul:
  • Terminalul pentru mesaje. Porniți alimentarea pentru a fi afișat ecranul de pornire.
  • Așteptați 5 secunde pentru dispariția ecranului de pornire și afișarea fereastrei Capsat. Colțul din stânga sus al ecranului (câmpul de stare) va afișa „Transceiver-ul neconectat”.
  • Treceți butonul de pornire în poziția „ON” în partea din spate a transceiverului și așteptați aproximativ 25 de secunde până când secvența de pornire a fost finalizată. În colțul din stânga sus al ecranului, „câmpul de stare” indică „log in”, aceasta se va schimba ulterior în numele regiunii oceanice (Ocean Region) în care este conectat satelitul.
  • Starea modulului GPS va fi afișată în partea de sus a ecranului.
  • Starea semnalului Inmarsat va fi afișată în partea de sus a ecranului, mai multe patrate înseamnă un semnal mai puternic (cel puțin 3 patrate trebuie afișate pentru un semnal fiabil).
  • Ceasul de sistem va fi afișat în partea de sus a ecranului.
  • Când terminalul a finalizat procesul de logare, acesta va afișa o fereastră pe ecran (autentificarea reușită) care trebuie confirmată apăsând bara „ESC”.
  • Terminalul va fi acum gata de utilizare.
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM