Butonul ON/OFF conectează radioul MF/HF la baterie. Unele echipamente au un buton de pornire/oprire dedicat dar la cele mai multe echipamente portabile, acesta este combinat cu butonul pentru reglajul volumului sonor.

Butonul de volum mărește sau reduce tăria sunetului produs de difuzor.

Exersați pe simulatorul radio MF/HF

Radioul MF/HF se pornește apăsând o singură dată pe butonul ON/OFF/Volume. Radioul se oprește apăsând butonul ON/OFF/Volume timp de 4 secunde. Operațiunea de oprire este întotdeauna indicată printr-o numărătoare inversă afișată pe ecran, cu excepția cazului când radioul este oprit în modul de primejdie. Toate aparatele conectate (Panou de alarmă, receptor, elemente de control) sunt funcționale doar atât timp cât radioul este alimentat. La pornire afișajul are același conținut cu cel din momentul opririi.
Notă: Radioul trebuie să fie în permanență pornit când nava se află pe mare pentru a asigura supravegherea continuă DSC.

Volumul în difuzor (intern și extern) se reglează rotind butonul de control ”VOLUME”. Nivelul este vizualizat pe afișaj. Pentru creșterea volumului rotiți butonul în sens orar. Volumul poate fi redus până la zero (Mute) rotind butonul în sens antiorar.


Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM