Acesta este un tip de Alertă DSC și nu o categorie (în sensul de primejdie, urgență sau securitate), dar se găsește adesea pe multe radiouri VHF ca un tip specific de Alertă de rutină. O alertă de grup este Alerta de rutină trimisă unui grup de coduri unice de identificare (MMSI) (MMSI începe cu „0”).

De exemplu, un reprezentant al companiei de la care am închiriat vasul pentru croaziera în flotila pe care suntem în curs, poate contacta toate navele din flotilă.

După difuzarea alertei de grup pe canalul 70 VHF, comunicarea vocală continuă pe canalul de lucru selectat.

Exersați pe simulatorul radio VHF

Procedura de difuzare a unei alerte de grup către navele cu codul unic de identificare (MMSI) aparținând aceluiași grup din care face parte și nava noastră, pe canalul 70 VHF, utilizând controlerul DSC VHF:

1. Selectați canalul de lucru în modul de lucru Radio
2. Treceți în modul de lucru DSC
3. Apăsați tasta soft ”Call” (Apelare)
4. Apăsați tasta soft ”Type” (Tip) de trei ori pentru a derula și a alege din diferitele tipuri de apeluri apelul de grup
5. Puteți alege canalul care va fi utilizat în comunicarea vocală (implicit, este același cu canalul de lucru) fie
• Din canalele preprogramate 06, 08, 72 și 77 VHF - apăsați tasta soft Chan pentru a derula prin ele și apăsați tasta E sau
• Introduceți manual numărul canalului - utilizați tastatura pentru a introduce numărul canalului și apăsați tasta E
6. Apăsați tasta soft ”Send” (Trimite)
7. Apăsați tasta EPregătirea și transmiterea unei alerte de grup pe canalul 70 VHF

O alertă de grup este transmisă navelor care au codurile unice de identificare alocate conform regulii de formare a unui grup, pe canalul 70 VHF. Comunicarea vocală se va face pe canalul de lucru selectat.

Recepția unei alerte de grup

După recepția unei alerte de grup pe canalul 70 VHF, radioul va reveni automat pe canalul de lucru. Mesajul vocal ar trebui să urmeze pe canalul de lucru care ar trebui ascultat.

Exersați pe simulatorul radio VHF

După primirea unei alerte de grup se poate:

  • Accepta apelul: Apăsați tasta soft OK.
  • Ignora apelul: Apăsați tasta C pentru a anula sunetul și pentru a șterge afișajul. Apăsați tasta soft Stop pentru a anula doar soneria.


Recepția unei alerte de grup
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM