Pe mare este necesară supravegherea continuă a canalului 16 VHF. Este însă posibil să fie necesară și monitorizarea simultană a altui canal VHF. De exemplu, un canal portuar. Selectând supravegherea dublă cu ”DW” sau ”D/W” radioul va monitoriza alternativ canalul de lucru și canalul 16 VHF.

Se recomandă ca pe mare să fie supravegheat continuu canalul 13 VHF folosit pentru comunicări de siguranță navă – navă. Este posibil să doriți să supravegheați un canal de comunicații portuare , de exemplu canalul 12 VHF la intrarea și ieșirea dintr-un port. O navă de mici dimensiuni care traversează Canalul Mânecii din Franța spre Marea Britanie poate dori să supravegheze continuu canalele 16 și 13 VHF în timpul traversării canalului și canalele 16 și 12 VHF atunci când se apropie de portul Southampton.

Exersați pe simulatorul radio VHF

Pentru a intra în modul de supraveghere dublă (Dual Watch) selectați canalul de lucru și apăsați tasta D/W. D/W apare pe afișajși canalul afișat alternează între canalul ales și canalul 16 VHF. Dacă este recepționată o transmisie pe oricare din canale regimul de supraveghere dublă este oprit iar receptorul rămâne pe canalul pe care a apărut transmisia. Pentru ieșirea din regimul de supraveghere dublă se apasă butonul 16 sau butonul D/W sau butonul C.Selectarea canalului 06 VHF drept canal de lucru și pornirea funcției de supraveghere dublă
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM