V simulatorju se uporablja oprema Thrane & Thrane SAILOR TT-3020 transceiver (2) s Trane & Thrane SAILOR TT-3606E terminalom (1).
Transceiver je opremljen z dvema gumboma (Stop in Distress) na sprednji plošči. Gumb za stisko (Distress) je pod pokrovom, da bi se izognili pošiljanju po pomoti. Vklop/izklop, ki je na hrbtni strani terminala, v simulatorju ne bo viden. Na sprednji strani je tudi pet signalnih lučk (moč, prijava, pošiljanje, pošta in stiska).
Terminal sestavljajo zaslon in disketni pogon, ki je pod zaslonom, ter tipkovnica. Ko je terminal Inmarsat vklopljen in prijavljen na enem od štirih satelitov, je terminal v pripravljenosti za sprejemanje besedilnih sporočil in EGC sporočil ter obenem pripravljen za oddajanje. Tiskalnik je na plovilu vedno priključen na terminal, vendar tiskalnik ne bo del simulatorja.

inmarsatc

Številka 1 kaže terminal z disketnim pogonom. Terminal preko signalnih lučk kaže status oddajnika. Obenem se uporablja za pošiljanje sporočil v stiski z gumbom za stisko ali zaustavitev prenosov preko gumba Stop.
Številka 2 kaže Inmarsat C terminal in z njim povezan zaslon, na katerem nadziramo pošiljanje in prejemanje sporočil.
Številka 3 kaže gumb, ki nam omogoča, da v simulatorju prikažemo različne vrste prejetih MSI sporočil. Vsakič, ko pritisnete na ta gumb, bo terminal simuliral sprejem novega sporočila MSI in to pokazal na zaslonu terminala.


menu

V oknu je prikazan zaslon terminala. Zaslon vedno izgleda kot ta. V simulaciji in obrazložitvah bomo uporabili enake slike zaslona s poimenovanji, ki so navedena zgoraj, kot je na primer menu bar, statusno polje, polje z besedilom itd.
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM