Tako kot vsak voznik avtomobila potrebuje vozniško dovoljenje za upravljanje z avtomobilom, tudi radiooperaterji potrebujejo izpit za upravljanje z radijsko postajo. Radiooperaterji na plovilih za razvedrilo ali trgovskih plovilih, ki ne spadajo pod SOLAS konvencijo in ki so opremljena za komunikacijo na dolge razdalje (MF/HF radio) ali satelitsko komunikacijo, morajo biti usposobljeni v skladu z minimalnimi standardi. To je GMDSS LRC (Long Range Certificate).

LRC tečaj je razdeljen na več poglavij. Prvo poglavje vsebuje osnove GMDSS, medtem ko so vsa ostala poglavja posvečena teoriji in praksi za rokovanje z opremo GMDSS za navigacijska področja A1, A2 in A3. To so:Vsako poglavje se konča s samoocenjevalnim testom, ki udeležencem omogoči, da preverijo svoje novo znanje.

LRC tečaj vsebuje tudi slovarček. Vpisi v slovarju so na voljo tudi med potekom LRC tečaja s klikom na povezane besede, npr. GMDSS.

LRC tečaj uporablja tudi štiri simulatorje:


Simulator se bo pojavil samodejno v posebnem oknu, ko boste napredovali skozi tečaj. Lahko pa ga kadarkoli odprete s funkcijo "Skok na" v zgornjem ali spodnjem desnem kotu spletne strani ali preko spletne strani "GMDSS LRC Oris poglavij".

Namen simulatorja je postaviti udeleženca tečaja v aktivno vlogo. Simulator je na voljo v ločenem oknu brskalnika, kar omogoča spremljanje tečaja v enem oknu brskalnika in vajo na simulatorju v drugem oknu brskalnika. Udeleženci lahko torej vadijo in preverjajo svoje znanje na simulatorju, ne da bi pri tem prekinili potek tečaja.

Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM