WWNWS mukaan maailman meret on jaettu 21 geografiseen merialueeseen NAVAREA (NAVigational AREAs), jotka on numeroitu roomalaisin numeroin ja NAVTEX Rannikkoradioasemille on annettu kirjaintunniste väliltä A-Z.

NAVAREAs
NAVAREA rajat WWNWS-järjestelmässä

Kutakin merialuetta hallinnoi NAVAREA -koordinaattori.

NAVAREA

NAVAREA Coordinator

I

United Kingdom

II

France

III

Spain

IV

United States of America (East)

V

Brazil

VI

Argentina

VII

South Africa

VIII

India

IX

Pakistan

X

Australia

XI

Japan

XII

United States of America (West)

XIII

Russia

XIV

New Zealand

XV

Chile

XVI

Peru

XVII

Canada

XVIII

Canada

XIX

Norway

XX

Russian Federation

XXI

Russian Federation


NAVAREA koordinaattorit

Tiedot NAVTEX asemista löytää ALRS Volume 5:sta ja ITU List of Coast Station -kirjasta ja Special Service Station (List-IV) -kirjasta.

NAVAREA world map
NAVAREA peittoalueet
WWNWS koostuu 3 varoitustasosta:
  • NAVAREA varoitukset; NAVAREA -koordinaattorin antamia varoituksia, jotka sisältävät navigoinnin turvallisuuteen liittyviä tietoja merenkulkijoille. Vaikuttavat päälaivausreitteihin ja offshore -alueisiin merialueella A3, joten ne lähetetään satelliitin ja/tai HF telexin välityksellä. Merialueella A4 vain HF telexillä.
  • COASTAL -varoitukset; myös NAVAREA -koordinaattorin antamaia varoituksia ja sisältävät navigoinnin turvallisuuteen liittyviä tietoja annetulla alueella. Vaikuttavat 400 NM päähän asemasta, kuitenkin koordinaattorin kanssa sovituin rajoin.
  • LOCAL -varoitukset; paikallisen koordinaattorin antamia esim. satamaviranomaisten. Sisältävät tietoja turvallisesta navigoinnista satamassa tai tietoja sisävesillä liikkumisesta, joita ohitse kulkevat valtamerialukset eivät tarvitse.
Säävaroituksia varten jokainen NAVAREA on jaettu METAREA -alueisiin. Ne taas on jaettu merialueisiin varoitusten lähetystavan mukaan (INMARSAT-C (EGC), NAVTEX, VHF, MF/SSB ja HF/SSB). Periaatteessa merialueen ei pitäisi jakautua kahta useampaa METAREA -alueeseen ja alueiden nimien tulisi mahdollisimman pitkälle vastata tunnettuja alueiden nimiä. Jotkin maat (esim. Italia) käyttävät edelleen omia nimiään merialueilleen käyttäessään paikallisa NAVTEX, VHF tai MF -järjestelmiä.

metarea
METAREA -alueet NAVAREA III:lla
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM