Vaikka merellä kaikkien alusten tulisi jatkuvasti tarkkailla kanavaa 16, tämä toiminto mahdollistaa kanavan 16 ja lukemattomien muiden kanavien saman aikaisen nopeasyklisen tarkkailun. Vastaanotin jää lähetystä vastaanottavalle kanavalle. Kanavalta, jolle vastaanotin jää, voidaan manuaalisesti siirtyä seuraavalle skannaussyklissä tai sulkea tuo kanava skannattavien joukosta pois.

Harjoittele VHF -radio simulaattorilla

Käynnistääksesi Skannaus -toiminnon, paina scan -näyttöpainiketta. Skannaus -toiminto kierrättää vastaanotinta läpi aktivoitujen kanavien, pysähtyen jos jokin kanavista vastaanottaa lähetyksen. Vastaanotin pysyy kanavalla, jolla lähetys vastaanotetaan. Kun radio vastaanottaa lähetyksen, voidaan toimia kahdella tapaa:
  • Jatkaa (advance): paina Adv -näyttöpainiketta jatkaaksesi seuraavalla kanavalla skannaussyklissä,
  • Rajata (inhibited): Paina Inh -näyttöpainiketta rajataksesi kanava skannattavien kanavien ulkopuolelle (mieluummin kuin painaisit Adv -painiketta joka kierrolla).

Poistuaksesi Skannaus -tilasta, paina C -painiketta tai 16 -painiketta.

Kanavia voidaan rajata ulos (ja lisätä) myös silloin, kun skannaus -toiminto ei ole toiminnassa. Valitse ulos rajattava kanava ja paina ja pidä pohjassa Scan -näyttöpainiketta (tuplapiippaus). Lisätäksesi kanava skannauskiertoon, valitse lisättävä kanava ja paina ja pidä Scan -näyttöpainiketta pohjassa (tuplapiippaus).


Skannaus -toiminnon päälle kytkeminen, jatkaminen VHF -kanavalta 16 ja sen rajaaminen pois skannattavien kanavien joukosta.
Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM