Maksimiteho, joka voidaan laillisesti meri VHF -radiolla käyttää on 25 wattia. Kun luotettava VHF -lähetys on mahdollista (alle 10 merimailin etäisyyksillä), on täysin hyväksyttävää käyttää matalampaa lähetystehoa. Käyttäjä hyötyy tästä matalampa akun kulutuksena. Kuitenkin matalamman lähetystehon tärkein hyöty on, että rajoittamalla aluksen lähetyksen kantamaa, muut voivat käyttää samaa kanavaa muutaman mailin päässä. Toinen tärkeä hyöty on alla selitetyn kaappausefektin välttäminen.

Näistä syistä kaikkien meri VHF -radioiden tulee pystyä lähettämään alennetulla 1 watin teholla. Kun VHF antenni on asennettu mahdollisimman ylös hyvä 5 - 10 merimailin kantama on mahdollista saavuttaa pienemmilläkin aluksillä.

Kun valitaan VHF kanava 15 tai 17 aluksen sisäiseen viestintään, lähetysteho tulisi automaattisesti laskea.

Kun käytetään Yhdysvaltoihin tarkoitettuja asetuksia Yhdysvaltojen vesien ulkopuolella, tulee käyttää matalampaa lähetystehoa.


Aseta hiiri aluksen tai rannikkoaseman päälle ja näet kuka kuulee VHF -radiossaan lähetyksen.

Kaappausefekti

Kun radiota ei käytetä lähettimenä, se on yksinkertaisesti vastaanotin ja se lukittuu vahvimpaan vastaanottamaansa signaaliin. Esim. 1 merimailin päässä aluksestamme on kaksi samalla kanavalla samaan aikaan lähettävää alusta. Toinen niistä lähettää korkammalla teholla ja toinen matalammalla. Voimme kuulla vain korkeammalla teholla lähettävän aluksen lähetyksen.


Tästä syystä tulisi aina ensin yrittää käyttää matalampaa lähetystehoa ja vain jos lähetys epäonnistuu voi siirtyä korkeampaan lähetystehoon.

Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM