Niin kuin jokainen autoa ajava tarvitsee ajokortin, tarvitsee meriradion käyttäjä radioluvan. Radion käyttäjät SOLAS-konvention ulkopuolella olevilla huvi- ja kauppa-aluksilla, jotka on varustettu pitkän kantaman yhtydenpitovälineillä (MF/HF radio tai satelliittilaitteet), tarvitsevat avomerilaivurin radioluvan (GMDSS LRC, Long Range Certificate).

LRC-kurssi on jaettu useisiin kappaleisiin. Ensimmäinen kappale käsittelee GMDSS:n perusteita, kun taas muut käsittelevät GMDSS:n käytössä merialueilla A1, A2, A3 ja A4 vaadittavien laitteiden teoriaa ja käytäntöä. Näitä laitteita ovat:
  • VHF-radio
  • MF/HF-radio
  • NAVTEX-vastaanotin
  • EPIRB
  • SART
  • tekniikkaa (virransyöttö yllämainittuihin laitteisiin)

Jokainen kappale sisältää testin, jotta opiskelijat voivat arvioida uutta tietoaan.

LRC-kurssi sisältää myös sanaston. Sanaston selitykset ovat tarjolla läpi kurssin klikkaamalla linkitettyä sanaa, esimerkiksi GMDSS.

LRC-kurssia tukee myös neljä simulaattoria:
Simulaattorit käynnistyvät automaattisesti erilliseen selainikkunaan kurssin edetessä. Valinnaisesti simulaattorin voi käynnistää myös selaimen ikkunan ylä- ja alareunasta löytyvän Siirry-valikon kautta.

Simulaattorin tarkoitus on asettaa opiskelija aktiiviseen rooliin. Simulaattorit aukeavat erilliseen ikkunaan, jotta opiskelija voi lukea LRC-kurssia toisessa ikkunassa samalla, kun harjoittelee simulaattorilla toisessa ikkunassa. Näin harjoittelu ja tietojen vahvistaminen onnistuu keskyttämättä kurssia.

Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM