Tämän kurssin päätavoite on parantaa turvallisuutta merellä, oletpa sitten ammattimerenkulkija tai huviveneilijä sellaisilla aluksilla kuten pikaveneet, huvijahdit tai purjeveneet. Tämä kurssi voi pelastaa henkesi hätätilanteessa merellä.

Liikkuessasi veneellä huomaat joutuneesi hätätilanteeseen, veneesi on esimerkiksi kaatumassa tai uppoamassa. Mitä teet? Veikkaan, että suurin osa ihmisistä ottaa esiin matkapuhelimensa ja soittaa apua. Matkapuhelin ei kuitenkaan ole oikea ratkaisu avun hälyttämiseksi merellä. Matkapuhelin ei aina ole kuuluvuusalueellaan merellä tai puhelimen akun virta voi loppua juuri hätätilanteessa. Joka tapauksessa pelastajat eivät pysty tarkasti määrittämään sijaintiasi matkapuhelimen avulla. Nämä rsikit on otettava huomioon luotettaessa vain matkapuhelimeen.

Vasta hätätilanteen osuessa kohdalle toivoisit osallistuneesi kurssille, jolla olisit oppinut hätäkommunikointivälineiden perusteista veneessä voidaksesi kommunikoida muiden kanssa tarvitessasi apua merellä. Ainakin osallistumalla tälle kurssille saat tuon perustiedon.

GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System) tarjoaa hälytykset hätätilanteen kohdatessa merellä. Etsintä- ja pelastusoperaatioon osallistuvat rannikkoasemat maissa ja hädässä olevan lähellä olevat alukset. Monen tyyppisiä laitteita käytetään kommunikointiin, ja näistä laitteista puhutaan tällä kurssilla.

Välineet, välineiden mukana kuljettamisen vaatimukset ja välineiden käyttö ovat GMDSS:n keskeisiä osia. Tämä taas on tärkeä osa IMO:n (International Maritime Organisation) SOLAS (Safety Of Life At Sea) -konventiota. SOLAS-konventio on merenkulun yhteydenpidon tärkeä perustekijä. GMDSS:n päätarkoitus on maksimoida turvallisuus merellä ihmishenkien menetysten ja materiaalivahinkojen vähentämiseksi.

Säädökset merenkulun yhteydenpidosta esiteltiin heti RMS Titanicin onnettomuuden jälkeen. RMS Titanic upposi neitsytmatkallaan törmättyään jäävuoreen. Vain 706 ihmistä pelastui ja hekin pitkälti siksi, että Titanicin kahden radioupseerin onnistui kutsua lähellä olevia aluksia apuun. Kuitenkin noin 1500 henkeä menehtyi, koska lähintä alusta (Leylandin matkustaja-alus Californian) ei voitu kutsua apuun, koska sen radioupseeri oli juuri lopettanut 12 tunnin työvuoronsa.

SOLAS-aluksilta vaadittavat laitteet riippuvat aluksen liikennöimästä merialueesta. Todennäköisesti liikut GMDSS merialueen A1 ulkopuolella rannikkoradioaseman (CRS, Coast Radio Station) VHF (Very High Frequency) DSC (Digital Selective Calling) -radion kuuluvuusalueen kantamattomissa. Olet siis tuolloin yli 30 merimailin päässä rannikolta ja sinulla on todennäköisesti meri-MF/HF-radio ja mahdollisesti jopa SART, EPIRB ja NAVTEX -vastaanotin sekä Inmarsat C -laitteet. SOLAS-konvention piirin kuulumattomilta aluksilta ei lain mukaan vaadita tällaisia laitteita, mutta kun on kyseessä henkesi, on syytä olls nämä laitteet.

Niin kuin jokainen autoa ajava tarvitsee ajokortin, tarvitsee meriradion käyttäjä radioluvan. Radion käyttäjät SOLAS-konvention ulkopuolella olevilla huvi- ja kauppa-aluksilla, jotka on varustettu pitkän kantaman yhtydenpitovälineillä (MF/HF radio tai satelliittilaitteet), tarvitsevat avomerilaivurin radioluvan (GMDSS LRC, Long Range Certificate).

Tämä kurssi mahdollistaa valmistautumisen avomerilaivurin radiokokeeseen, jonka järjestää maaasi asiaankuuluva viranomainen (Viestintävirasto). Kokeen hyväksytysti suoritettuasi voit hakea maasi kyseiseltä viranomaiselta Avomerilaivurin radiolupaa.

M.sc. Tomaž Gregorič

director

Spinaker d.o.o.

Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM