A Scan funckióhoz hasonlóan a Memory Scan is csatornák folyamatos figyelését végzi, viszont nem az összes csatornát, hanem csak egy előre beállított listát figyel. A Scan funckió az összes csatornáról indul (és szűkíthető), a Memory Scan egy üres listával indul (amelyet bővíteni kell a funkció használata előtt).

Gyakorolj a VHF rádió-szimulátoron

A Memory Scan funkció bekapcsolása előtt legalább két csatornát hozzá kell adni a figyelt csatornák listájához. Erre akkor van lehetőség, amikor a funkció nem aktív: válaszd ki a figyelni kívánt csatornát, nyomd meg és tartsd nyomva az M/S menügombot addig, amíg két sípszó nem hallatszik. A funkciót magát az M/S menügomb megnyomásával tudod elindítani.

Ha a vevő forgalmazást észlel valamelyik figyelt csatornán, akkor azon a csatornán marad. Ebben az esetben ezt a csatornát:

  • át lehet lépni (advancing the channel): nyomd meg az Adv menügombot, és a rádió a sorrendben következő csatornára lép át,
  • ki lehet hagyni (inhibiting the channel): nyomd meg a Del menügombot, ezzel törlöd az adott csatornát a listáról. Ez ugyanolyan, mint az Adv, de nem kell minden egyes alkalommal álépni a csatornát.
Kilépés a Memory Scan funkcióból: nyomd meg a C gombot vagy a "16-os csatorna" gombot.A 16-os, 6-os, 16-ös csatorna hozzáadása a figyelt csatornák listájához, és a Memory Scan bekapcsolása

Last modified: Monday, 16 November 2020, 3:05 PM