A Tri Watch funkció a legtöbb komolyabb VHF rádión megtalálható. Ugyanúgy és ugyanarra használható, mint a Dual Watch, csak nem két, hanem három csatorna egyidejű figyelése oldható meg általa. A Tri Watch funkciót a "TW", "Tri", "T/W" gombokkal lehet bekapcsolni, de csak akkor, ha van beállítva tárolt munkacsatorna (felhasználói csatorna), és a jelenlegi csatorna nem ez, és nem is a 16-os csatorna (hanem egy harmadik csatorna).

Magyarországon, a hivatásos belvízi hajózásban a 10-es és a 22-es csatornákat érdemes folyamatosan figyelni, ráadásul ezekre külön VHF rádiókészüléket kell fenntartani.

Gyakorolj a VHF rádió-szimulátoron

A Tri Watch bekapcsolásához válaszd ki a munkacsatornát és nyomd meg a T/W gombot. A kijelzőn megjelenik a T/W felirat, és a csatorna váltakozik a munkacsatorna, a felhasználói csatorna és a 16-os csatorna között. Ha bármelyik csatornán forgalmazás kezdődik, a rádió azon a csatornán marad. A Tri Watch funkcióból úgy kell kilépni, hogy megnyomod a T/W gombot, a "16-os csatorna"-gombot, vagy a C gombot.A 15-ös csatorna kiválasztása munkacsatornaként, majd a Tri Watch funkció kiválasztása (korábban kiválasztott felhasználói csatorna: 6-os)

Last modified: Saturday, 14 November 2020, 12:40 PM