A tananyag fő célja az, hogy még biztonságosabban hajózhass a tengeren, függetlenül attól, hogy hivatásos vagy kedvtelési hajósként járod a vizet, kisebb motorcsónakkal, vitorlással, esetleg nagy motoros yachttal. Ez az anyag megmentheti az életedet, ha esetleg szükséghelyzetbe vagy vészhelyzetbe kerülsz a tengert járva.

Tegyük fel, hogy éppen hajózol, amikor bajba kerülsz, mondjuk felborul vagy lékesedik a hajód. Mit fogsz tenni? Biztos vagyok benne, hogy néhányan előkapják a mobiljukat és telefonos segítséget kérnek. De a mobiltelefon nem a legalkalmasabb segélykérő eszköz a tengeren. Egyrészt nem mindig (ha egyáltalán) van térerő, vagy éppen lemerülőben van az akkumulátor, pont akkor, amikor baj van. És egyébként is, a mentőcsapatok honnan is tudnák pontosan, hogy hol vagy, ha telefont használsz a segélyhíváshoz? Ilyen kockázatokkal jár, ha csak a mobilra támaszkodsz.

Jó ha tudod, csak ha már megvan a baj, akkor fogod azt kívánni, hogy bárcsak részt vettél volna egy ilyen tanfolyamon. Ennek eredményeként elsajátíthattad volna a különféle fedélzeti eszközök használatát, és így lehetőséged nyílt volna a szabályos kommunikációra a segélykérés folyamata során.

A GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System - fordítása kb: globális tengeri szükséghelyzeti és biztonsági rendszer) feladata riasztások továbbítása egy esetleges tengeri szükség- vagy vészhelyzet esetén. A kutatási- és mentési műveletek végrehajtása során parti állomások és közeli hajók bevonására is sor kerül, attól függően, hogy milyen jellegű segítségre van szükség. Sokféle kommunikációs eszköz létezik, amelyek használatát ez a tananyag ismerteti.

A berendezésük, felszerelésük szükségessége, valamint használatuk a GMDSS fontos elemei, amely rendszer az IMO (International Maritime Organisation) által kiadott SOLAS (Safety Of Life At Sea, magyar nyelvű joganyagokban: Életbiztonság a tengeren) nemzetközi egyezmény fontos része. A SOLAS konvenció a tengeri kommunikáció egyik kulcsfontosságú eleme. A GMDSS fő célja a tengeri biztonság maximalizálása, ezáltal az anyagi károk és halálesetek minimalizálása.

A tengeri kommunikáció szabályozása rögtön a Titanic katasztrófája után elkezdődött. A Titanic az első útja során süllyedt el, miután jéghegynek ütközött. Csak 700 embert sikerült megmenteni, elsősorban a Titanic két rádiós tisztjének köszönhetően, akiknek közeli hajóktól sikerült segítséget szerezniük. Több, mint 1500 ember veszett oda, többek között azért, mert a legközelebbi hajó, a Californian rádiósa 12 órás szolgálat után elaludt az őrségben (az őrszemek pedig nem értették, mit jelentenek a rakéták).

A SOLAS egyezmény alá tartozó hajókra vonatkozó felszerelési követelmények attól függenek, hogy melyik GMDSS tengeri területen járhatnak. Az a legvalószínűbb, hogy te a GMDSS A1 tengeri területen hajózol, ami azt jelenti, hogy a parti állomások VHF (URH) vételi körzetében, CRS (Coast Radio Station - parti állomás) DSC (Digital Selective Calling) lefedetettségében jársz. Ez legfeljebb a parttól számított 20-30 tengeri mérföld lehet, így a hajódon valószínűleg van tengeri VHF rádió, talán még SART, EPIRB bólyák és NAVTEX vevő is. A nem-SOLAS hajóknál ezen felszerelések némelyike nem előírás, de amikor az életedről van szó, jobb, ha megvannak, mint ha nincsenek kéznél.

Ahogyan az autóvezetéshez, a hajóvezetéshez is, a tengeri rádiók üzemeltetéséhez is kell hatósági engedély (jogosítvány). Azoknak, akik a GMDSS A1 körzetben hajóznak és VHF rádiót használnak, legalább egy bizonyos minimum szintű tudásról kell számot adniuk. Ez a GMDSS SRC (Short Range Certificate), a magyar előírások szerint ehhez hasonló tartalommal a korábbi ROC (Restricted Operator Certificate) bizonyítvány.

Ez a tananyag felkészít az SRC vizsgára, amelyre országod vizsgáztató hatóságánál kell jelentkezned.

M.sc. Tomaž Gregorič

EGMDSS projektvezető

ügyvezető igazgató / Spinaker d.o.o.

Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM