Jatkuva vahti VHF-kanavalla 16 on olennaista merellä oltaessa. Voi olla myös olennaista seurata jotain toista VHF-kanavaa samanaikaisesti, esimerkiksi sataman työskentelykanavaa. Valitsemalla Dual Watchin "DW" tai "D/W" voit seurata sekä työskentelykanavaa että kanavaa 16 vuorotellen.

Merellä oltaessa on suositeltavaa jatkuva VHF-kanavan 13 seuraaminen, sillä sitä käytetään veneestä veneeseen tapahtuviin navigointiturvallisuusohjeiden ilmoituksiin. Saatat myös haluta seurata esim. sataman työskentelykanavaa (VHF CH 12) tulessasi/lähtiessäsi satamaan/-sta. Esimerkkinä pieni vene, joka ylittää Englannin kanaalin matkallaan Ranskasta Englantiin, saattaa haluta seurata jatkuvasti kanavia 16 ja 13 ylittäessään liikennejakojärjestelmää ja kanavia 16 ja 12 saapuessaan Southamptonin satamaan.

Harjoittele VHF-radiosimulaattorilla

Siirtyäksesi Dual Watchiin valitse työskentelykanava ja paina sen jälkeen D/W-näppäintä. D/W ilmaantuu näytölle, ja kanava vaihtelee valitun kanavan ja kanavan 16 välillä. Jos jompikumpi kanavista alkaa ottaa vastaan lähetystä, kytkeytyy Dual Watch pois päältä ja vastaanotin jää sille kanavalle, missä lähetystä on. Lopettaaksesi Dual Watchin paina joko näppäintä 16, D/W tai C.VHF-kanava 6:n valinta ja siirtyminen Dual Watchiin.

Last modified: Saturday, 14 November 2020, 12:35 PM