Informațiile privind siguranța maritimă (MSI - Maritime Safety Information) fac parte din WWNWS (World Wide Navigational Warning Service). WWNWS este un serviciu global coordonat pentru promulgarea avertismentelor de navigație de la furnizorii de informații oficiale, cum ar fi:
  • Birouri hidrografice naționale, pentru avertismente de navigație și date de corecție a hărților;
  • Oficii Naționale de Meteorologie, pentru avertizări și prognoze meteorologice;
  • Centre de coordonare de salvare (RCC – Rescue Co-ordination Centre), pentru alertele de primejdie de la țărm către nave și alte asemenea informații;
  • Patrula internațională pentru gheață (International Ice Patrol), pentru pericolele de gheață oceanică.
Recepția MSI este gratuită pentru toate navele.

În zonele maritime A1 și A2 GMDSS MSI sunt transmise prin intermediul sistemului NAVTEX, iar în afara acestor zone prin sistemul SafetyNET (cu INMARSAT) și / sau HF NBDP (Narrow Band Direct Printing). Pe de altă parte, sistemul SafetyNET nu poate fi utilizat în zona maritimă A4 GMDSS.

MSI include diferite mesaje legate de siguranța maritimă, în special avertismente, folosind o varietate de sisteme radio diferite pentru a asigura acoperirea diferitelor zone marine. Sistemele care furnizează astfel de informații ar trebui să se asigure că toate navele de orice dimensiune și naționalitate pot primi aceste informații de siguranță. În mare parte, aceste informații sunt sub formă de avertismente de navigație și meteorologice, prognoze meteorologice și alte mesaje urgente sau legate de siguranță). MSI poate fi distribuită prin telegrafia cu imprimare directă cu bandă îngustă (NAVTEX, EGC) sau prin voce (VHF, MF). În unele părți ale lumii, aceasta poate fi primită și prin intermediul World Wide Web (de exemplu, Australia). Multe avertismente au caracter temporar, dar altele pot rămâne în vigoare câteva săptămâni și pot fi înlocuite de alte notificări.

Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM