Namen tečaja je izboljšati vašo varnost na morju ne glede na to, ali ste poklicni morjeplovec ali le amatersko plujete na plovilih za prosti čas, kot so motorni čolni, jahte ali jadrnice. Ta tečaj vam lahko v stiski na morju reši življenje.

Predstavljajte si, da plujete po morju in ugotovite, da potrebujete nujno pomoč, ker se vaše plovilo potaplja. Kaj boste storili? Lahko stavim, da bi marsikdo izmed vas vzel v roke mobilni telefon in poklical na pomoč. Toda mobilni telefon ni pravo sredstvo za klic v stiski na morju. Lahko ste že predaleč na odprtem morju in vaš mobilni telefon sploh nima signala ali pa se baterija prehitro izprazni in ne morete več komunicirati. Vsekakor pa reševalci ne morejo locirati vašega plovila na osnovi klica z mobilnega telefona. To so tveganja in nevarnosti, na katere morate računati, če se zanašate samo na mobilne telefone.

Ponavadi se šele v stiski zavemo, da bi potrebovali nekaj znanja o uporabi različne opreme na plovilih, ki bi nam omogočila komuniciranje z drugimi, ko potrebujemo pomoč. Skozi ta tečaj boste pridobili osnovno znanje o uporabi te opreme.

V primeru klica v stiski ali drugega nujnega stanja na morju sistem GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System - univerzalni pomorski sistem za stisko in varnost na morju) omogoča sprožitev alarma, na podlagi katerega steče reševalna akcija, ki vključuje reševalne centre na kopnem in plovila v bližini, ki lahko nudijo pomoč. V tečaju bomo spregovorili o različnih napravah za komuniciranje, ki se uporabljajo v takšnih primerih.

Komunikacijska oprema, način pritrditve in njena uporaba so osnovni elementi sistema GMDSS, ki je pomemben del IMO (International Maritime Organisation - Mednarodna pomorska organizacija) SOLAS (Safety Of Life At Sea - Varstvo človeškega življenja na morju) konvencije. SOLAS konvencija je ključni element pomorske komunikacije. Glavni cilj sistema GMDSS je povečati varnost na morju na najvišjo možno raven in s tem zmanjšati število smrtnih žrtev in materialno škodo.

Določila pomorske komunikacije so bila opredeljena takoj po znani pomorski nesreči ladje Titanik, ki je potonila po trku z ledeno goro. Po zaslugi dveh radiooperaterjev s Titanika, ki sta uspela združiti pomoč z bližnjih ladij, je bilo rešenih samo 700 ljudi. Približno 1500 ljudi je umrlo samo zato, ker niso uspeli priklicati najbližje ladje, saj je njen radiooperater ravno zapustil svoje delovno mesto po dvanajsturnem delavniku.

Zahteve glede uporabe naprav za komuniciranje za vsa SOLAS plovila na morju so odvisne od GMDSS področja plovbe. Po vsej verjetnosti plujete v GMDSS področju plovbe A1, ki se razteza do 30 NM od obale. GMDSS področje plovbe A1 je v dometu VHF (Very High Frequency - zelo visoka frekvenca) DSC (Digital Selective Calling - selektivni digitalni klic) od obalne postaje, zato boste po vsej verjetnosti na vaše plovilo namestili VHF radijsko postajo, mogoče še SART, EPIRB in NAVTEX sprejemnik in Inmarsat c opremo. Na plovilih, ki ne spadajo pod SOLAS konvencijo, takšna oprema ni obvezna, toda v stiski vam lahko pride zelo prav.

Tako kot vsak voznik avtomobila potrebuje vozniško dovoljenje, tudi radiooperaterji potrebujejo izpit za upravljanje z VHF radijsko postajo. Oseba, ki uporablja VHF radijsko postajo in pluje v GMDSS področju plovbe A1, mora imeti potrdilo o uposobljenosti za upravljanje z VHF GMDSS postajo.

Ta tečaj vam omogoča, da se usposobite za LRC (Long Range Certificate) in se pripravite na preizkus znanja na Upravi RS za pomorstvo.

mag.Tomaž Gregorič

direktor

Spinaker d.o.o.

Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM