Jotta radioliikenne kahden MF/HF -radion välillä onnistuisi, täytyy molempien radioiden lähetin ja vastaanotin olla viritetty oikealle taajuudelle. Laivojen välisen radioliikenteen taajuuksia (simplex -taajuudet) ei ole numeroitu. Laivojen ja maa-asemien välisen liikenteen taajuuksille on annettu kanavat, jotka on numeroitu seuraavasti:
1. taajuusalue (2, 4, 6, 8, 12, 16, 18, 22, 25 MHz) on merkitty ensimmäisellä tai kahdella ensimmäisellä numerolla,
2. kaksi seuraavaa numeroa ilmoittavat kanavanumeron kyseisellä taajuusalueella eli esim. ensimmäinen kanava 4 MHz alueella on 401 ja CH 1227 on 27. kanava 12 MHz taajuusalueella.

Kanavat syötetään MF/HF -radiossa yleensä numeronäppäimistöllä.

Harjoittele MF/HF -radio simulaattorilla

Paina CH -painiketta, syötä olemassa oleva kanavanumero ja paina SAVE -näyttöpainiketta.


401 valinta kanavaksi

Käyttäjän kanava

Jotkut MF/HF-radiot tukevat käyttäjän kanavaa. Käyttäjän MF/HF -kanava on yhtä helposti kuin muutkin kanavat valittava (oma painike) ohjelmoitava kanava. Käyttäjän MF/HF -kanavan ohjelmoiminen on järkevää, kun samoja taajuuksia käytetään usein.

Harjoittele MF/HF -radio simulaattorilla

MF/HF -radiossa on mahdollista ohjelmoida 199 käyttäjän kanavaa CH 1 ja CH 199 välille.
  • Valitaksesi olemassa olevan kanavan paina Ch -painiketta, syötä kanava numero väliltä 1-199 ja paina SAVE -näyttöpainiketta
  • Tallentaaksesi kanavan syötä halutut taajuudet (TX ja RX) ja tila, paina Ch -painiketta, syötä kanavanumero 1-199 väliltä ja paina STORE -näyttöpainiketta.
  • Korvataksesi olemassa olevan kanavan valitse halutut taajuudet (TX ja RX) ja tila, paina Ch-painiketta, syötä kanavanumero 1-199 väliltä ja paina REPLACE -näyttöpainiketta
  • Poistaaksesi kanavan valitse kanava Ch -painikkeella, syötä poistettava kanava 1-199 väliltä ja paina DELETE -näyttöpainiketta.
Kanavat voidaan yhdistää asemiin STATION -valikon kautta MENU -päävalikossa.


Kanavan valinta CH 1, CH 401 valinta, CH 1 korvaaminen ja poistaminen


Last modified: Saturday, 25 April 2020, 7:50 PM